napi evangelium


Napi evangélium


2012. szeptember 25. – Kedd

Jézus egyszer egy házban tanított, amikor odajöttek anyja és rokonai, de a tömeg miatt nem tudtak bejutni hozzá. Ekkor jelentették neki: „Anyád és rokonaid kint állnak, és látni akarnak.” Ő azonban így válaszolt: „Az én anyám és rokonaim azok, akik Isten igéjét hallgatják, és tettekre is váltják!”

Lk 8,19-21


Elmélkedés:

Tévedés volna azt gondolnunk, hogy a mai evangéliumban olvasott szavaival Jézus megtagadja azt a szeretetteljes kapcsolatot, amely édesanyjához és rokonaihoz fűzi. Sokkal inkább arról van szó, hogy a legbensőségesebb kapcsolat kereteit kiszélesíti, amikor abba belefoglalja mindazokat, akik ugyan nincsenek vele vérségi kapcsolatban, de tanulékony lélekkel hallgatják tanítását és meg is tartják azt.
Az evangélium alkalmat ad nekünk arra, hogy megvizsgáljuk, milyen viszonyban vagyunk Jézussal? Milyen kapcsolatban vagyunk vele és mi az alapja ennek? Akarunk-e vele egyre szorosabb kapcsolatba kerülni, amelyet valóban a szeretet irányít? Testvéreim, rokonaim és barátaim sorában hol foglal helyet Jézus? Szívesen hallgatom-e tanítását? Megvalósítom-e mindazt, amit ő kér tőlem annak érdekében, hogy szeretetét megtapasztalva egyre közelebb kerüljek hozzá?
© Horváth István Sándor

Imádság:

Urunk, Jézus, te feltámadásodat követően számos alkalommal megjelentél tanítványaidnak, s élőként mutattad meg magad nekik. Mielőtt a földről a mennybe távoztál megbízást adtál nekik tanításod, örömhíred továbbadására. E küldetés nekem, mint a te követődnek is szól. Segíts engem kegyelmeddel és a Szentlélekkel, hogy e küldetésemet teljesítve törekedjek szüntelenül a menny felé!
 


 
 
Feliratkozás a napi evangélium küldéshez (ingyenes)

Név:

E-mail cím: